Willy Feikens, financieringsspecialist


Ondernemers helpen met de groei van hun bedrijf

Daar krijg ik energie van. Dit is de rode draad door mijn werkzame leven. En heb dit in verschillende topbanen mogen doen. Zowel in het bedrijfsleven als bij de Rabobank. Ik wilde hier nog meer mee doen. In 2016 heb ik daarom mijn baan opgezegd en ben ondernemer geworden. Nu mag ik iedere dag ondernemers helpen de volgende stap in hun bedrijf te zetten.

Mijn ervaring is dat ondernemers goede ideeën hebben over de groei en ontwikkeling van hun bedrijf. Wat vaak lastiger is om dit cijfermatig te onderbouwen. En als je geld nodig hebt om de taal te spreken van de financier. Ik ben van de cijfers en vind ik leuk om dat op te pakken. En wat ik nog leuker vind is om de ondernemer daarin mee te nemen. Wat zeggen die cijfers nou over jouw bedrijf? Waar sta je nu en waar wil je naar toe?

Banken trekken zich steeds meer terug. Zij zeggen heel begrijpelijk een ondernemer is zelf verantwoordelijk voor zijn bedrijf. Een ondernemer moet zelf met een goed plan komen. Ik ben de brug tussen de ondernemer en de financier. Want wat is het jammer als je geen financiering kunt krijgen omdat je de skills mist om het cijfermatig te onderbouwen of de taal van de financier niet spreekt. Een ondernemer moet zijn droom uit kunnen laten komen.

Nu mag ik iedere dag doen wat ik het allerliefste doe. Ondernemers helpen hun dromen te realiseren. Ik geef advies hoe je een investering het beste kunnen financieren. En help bij de voorbereiding, aanvraag en het verkrijgen van de financiering. Mijn mooiste resultaat is als ik ondernemers zie groeien, dat ze betere resultaten halen en winstgevender worden.

Mijn visie op financieren is vertrouwen. Dit is het toverwoord. Als een financier vertrouwen heeft in de ondernemer en zijn bedrijf zal hij zijn geld uit willen lenen en anders niet. Ingewikkelder is het niet. En in de loop der jaren heb ik daar al best veel ondernemers mee geholpen.

Waarom bij mij?

Ik ben gek op cijfers, mensen en bedrijven. Mijn kracht is dat ik analytisch sterk ben en als geen ander verbindingen kan maken en leggen binnen het bedrijf van een ondernemer. Daarmee kan ik met de ondernemer mee denken. En de basis leggen voor een goed onderbouwd plan voor de stappen die genomen gaan worden. Ik doe wat daarvoor nodig is. En ga uitdagende en lastige vragen, die ik volgens mijn klanten heel vriendelijk stel, niet uit de weg. 


Ik denk in kansen en mogelijkheden en vind het belangrijk dat deze passen bij de ondernemer. Die werkt tenslotte iedere dag in zijn bedrijf. Ik kom rustig over, ben onafhankelijk en neem de tijd om alles goed uit te leggen. Het zit in mijn natuur om een klant meer inzicht te geven in zijn bedrijf dan alleen het financieringsvraagstuk.

Als je me zou kennen zou je weten dat ik het allemaal doe voor mijn drie geweldige pubers. Ik geniet enorm van ze. En door hun vertrouwen, steun en begrip kan ik het werk doen wat ik zo mooi vind om te doen. Ik hou van gezelligheid. Ben actief ben met hardlopen, wandelen en yoga. En op zijn tijd kraak ik een puzzel. 

O ja, ik kan het ook nooit laten om me ergens als vrijwilliger voor in te zetten. Je raad het al vaak iets met cijfertjes en groei. Dit jaar mag ik o.a. een groep mbo-studenten coachen bij het opzetten van een studentbedrijfje. Zo kunnen ze al een beetje proeven aan het ondernemerschap. Prachtig om te doen.

Denk je dat ik de financieringsspecialist ben die jou kan helpen om succesvol een financiering te krijgen, vul dan mijn contactformulier in via bovenstaande button. Ik kijk uit naar je reactie.